Flyttinformation

Här är tips och råd till Er som ska flytta från lägenhet, radhus eller villa. Räkna med en dryg veckas planering. Pricka av listan vartefter så kommer det att underlätta flytten. Tänk på att vi inte lastar brandfarliga vätskor, färskvaror, husdjur samt bilar och båtar.

1–2 månader kvar Beställ flytthjälp från någon auktoriserad flyttfirma, kom ihåg att fredagar samt månadsskiften snabbt blir fullbokade. Vid behov beställ även flyttlådor, cirka en flyttlåda per 1,5 m² brukar gå åt i ett normalmöblerat bohag. Beställ hellre för många än för få. Vi föredrar att ni använder riktiga flyttlådor, de är optimerade i både hållfasthet och har logistiskt optimala mått. Även silkespapper till glas och porslin, bubbelplast och handsträckfilm (som är skonsam mot dina möbler) finns att beställa. Det går även att boka städhjälp genom oss. OBS! Nya skatteregler från 1 juli 2019, innebär att ni endast behöver betala 50% av arbetskostnaden för städningen, men max 50 000 kr/år i avdrag. Läs mer här.

14 dagar kvar Idag är det lämpligt att Ni skaffar flyttlådor, har Ni beställt det från oss ska Ni få dem levererade nu. Ni kan redan nu börja småpacka lite.

9 dagar kvar Sortera gamla kläder, böcker och annat som ska kasseras eller skänkas bort.

8 dagar kvar Anmäl adressändring till posten, banker, försäkringsbolag, skatteverket, försäkringskassan, föreningar, tidningar mm. Tel. adressändringen 020-97 98 99 eller hemsida: www.adressandring.se. Beställ flytt av abonnemang på el, vatten, sophämtning, telefon, kabel-TV mm.

7 dagar kvar Beställ tid för nedmontering och urkoppling av fast anslutna hushållsmaskiner parabol, tvättmaskin etc.

6 dagar kvar Gå igenom vind, källare, garage och förråd. Sortera och packa så mycket som möjligt i flyttlådor. Släng de saker som inte behövs mer. Återvinningscentralerna tar emot sorterat avfall.

5 dagar kvar Små saker med stort värde, en viktig punkt. Samla smycken, bankböcker, värdehandlingar, kontanter mm. Dessa saker tar du med i ditt eget handbagage på flyttdagen.

4 dagar kvar Ägna dagen åt att skriva och posta flyttkort till släkt och vänner.

3 dagar kvar Packa kläder och linne som du inte behöver den närmaste tiden. Packa böcker, pärmar, tidskrifter, cd-skivor, filmer etc. Packa skor, hattar väskor etc. Ordna nedtagning av gardinuppsättningar och armaturer.

2 dagar kvar Gå igenom köksredskapen. Packa det som inte behövs för måltiderna de närmaste dagarna. Rengör hyllor och skåp.

1 dag kvar Har Ni beställt packningshjälp så kommer packmästaren idag om inget annat överenskommit. Visa packmästaren de föremål som Ni vet är särskilt ömtåliga. Samla in nycklar till bostaden, vinden och övriga utrymmen. Se till att Ni har nyckel till den nya bostaden. Ordna med lås till de nya förråden. Kontrollera att allt har blivit gjort enligt denna checklista.

Flyttdagen Nu tar vi över det tunga arbetet. Vår kunniga personal sköter nedbärning, transport och uppbärning. Om förberedelserna är klara behöver Ni bara tänka på följande: Kontrollera att alla utrymmen är tömda innan flyttbilen avgår. Ge instruktion om var Ert bohag ska placeras i den nya bostaden. Många undrar om vår personal ska bjudas på kaffe eller mat och om de ska ha dricks. Vi vill säga att Ni absolut inte ska känna det som ett tvång. Det är helt upp till Er själva, tid, ork och praktiska möjligheter. Först och främst är vi här för att göra ett bra jobb.